google.com, pub-3436350898413511, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kredi notumu iyi yönde nasıl yükseltirim?

Kredi notumu iyi yönde nasıl yükseltirim?



Kredi notunuzu iyi mi yükseltebileceğinize dair bilgiler yer alıyor.

Kredi notu iyi mi yükseltilir

Kredi notu bankalar tarafınca önemlidir. Herhangi bir bankadan kredi kartı talep edecekseniz yada kredi çekme talebinde bulunacaksanız öncelikli olarak kredi notunuz mercek dibine alınır. şayet kredi notunuz düşükse kredi kartı talebiniz de kredi çekme talebiniz de reddedilir. Hayatta ne süre nakit paraya gerekseme duyacağınızı hiç bilemezsiniz. Bu zor günleri ve ömürın karşınıza çıkaracağı kötü sürprizleri de dikkate alarak kredi notunuzu şimdiden yükseltmeye çalışmanızda fayda olacaktır. 
Bu sorusunun yanıtı ise sandığınız benzer biçimde çok karmaşık bir plan içermiyor. Yapacağınız bayağı birkaç işlem kredi notunuzun birden tavan yapmasını sağlamayacak olsa da belirli bir oranda artmasını, minimumından artmaya başlamasını elde edecektir. Bu önerileri gerçekleştirmeniz halinde kredi notunuzun aynı gün yükselmesini beklemeyin. Bankalar lüzumlu finansal çözümleme çalışmalarını yaptıktan ve size dair veriler güncellendikten sonrasında kredi notunuzda bir miktar artış olabilir. Bu da 30 ila 60 gün arasında bir sürece karşılık ediyor.

Düşük kredi notu nasıl yükseltilir sorusunun yanıtını içeren kısmınü dikkatlice okuyun ve ancak birkaç maddeyi değil bu kısımda yazan tüm maddeleri hayatınıza geçirin. Ancak bir öneriyi dikkate almanız kredi notunuzun yükselmesi için kafi olmayacaktır.
Kullanmadığınız hesaplarla vedalaşın
Yapmanız ihtiyaç duyulan ilk işlem, banka hesaplarınızı gözden geçirmek olacaktır. Kullanmadığınız bütün banka hesaplarınızı kapatın. Hatta banka hesabınızda daha önce açtırmış olduğunuz vadeli hesaplarınız, döviz hesaplarınız ve buna benzer hesaplarınız varsa, bunları da kapatın. Bir tek kullandığınız etken hesabınız kalmalıdır.
Borçlarınızı ödeme vakti geldi
Bankaların kredi kartı veya kredi çekme taleplerinde yalnızca daha önce çektiğiniz kredi borçlarınızı ödeyip ödemediğinizi dikkate aldıklarını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. ödemediğiniz faturalardan da bankaların haberi oluyor. Adınıza kayıtlı olan tüm faturaları ödemelisiniz. Ek olarak isminizin mevcut olduğu diğer borçları da ödemeniz gerekiyor. Dikkatsizlik etmeyin; bankalar borcu olmayan müşteriler ister!
Istikrarı elden bırakmayın
devamlı olarak adres yada telefon numarası değiştiriyorsanız bankalardan olumlu puan almayı beklemeyin. Istikrar bankalar için önemli bir husustur. ödemelerinizi tertipli olarak yapmalısınız. Ek olarak çok fazla banka değişikliği yapmamanız da gerekiyor. Mecbur kalmadıkça banka ve kredi kartı değişikliği yapmayın. Bankalar müşterilerinde istikrar görmek ister!
Bankanıza daha fazla vazife verin
Bankanız aracılığı ile ne kadar fazla işlem yapıyorsanız, sizin için o denli iyi olacaktır. örneğin faturalarınızı elde ödemeyi bırakın. Banka hesabınız üzerinden otomatik ödeme yönergeı verin. Bütçenizi zora sokmayacak ufak miktarda bir parayı vadeli hesap açıp yatırın. Yada bu para ile likit fon alın. Alışverişlerinizde nakit para yerine kredi kartı kullanın. ödemelerinizi kartınız üzerinden yapın.
Sık sık bankaların kapısını çalmayın
Bankalardan çoğunlukla kredi çekme talebinde bulunmayın. Yeni kredi kartı talebinde de bulunmayın. Mümkün olduğunca nakit avans kullanmayın. Zorunlu kalmadıkça elinizdekilerle minimumından bir süre yönetim etmeye çalışın. Bu süre minimum 60 gün olmalıdır. Bilgileriniz güncellendikten hemen sonra çok zorda kalırsanız kredi veya kredi kartı talebinde bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder